Лесни рецепти за трудния ревматоиден артрит
С помощта на природните дарове можем да се отървем от коварното заболяване


Една от най-жестоките болести на нашето време е ревматоидният артрит, която засяга все повече хора не само в напреднала възраст, но и по-младите. Тя не пощадява и Тодор Димитров, който в момента е навършил 63 лазарника.
Болките го сковават и всяко движение в един момент става мъчително за пъргавия някога мъж. Близо три години той обикаля различни болници в България, но никъде не намира изцеление, а отвсякъде си тръгва с куп предписани силни обезболяващи.  Накрая попада в Сърбия и там научава няколко рецепти, за които се смята, че помагат при това заболяване. И той се заема да ги изпълни.

Сега вече от зловещите симптоми на болестта не е останал помен и Тодор сподели методите за лечението си в ефира на предаването на телевизия СКАТ „Нашата храна – нашето лекарство”.
А тяхното изпълнение е много лесно, елементарно и не изисква почти никакви средства.
Първо се слага вода да замръзне в камерата на хладилника. Когато се стегне, съдът се изважда и се изтъгват прашинките, отделили се върху горния слой. След това съдът се връща обратно в камерата, докато водата се втвърди напълно. Щом е готова, буцата лед се измива добре от отделените утайки, които обикновено се наслагват по дъното, и се оставя да се разтопи на стайна температура. За да се изчисти напълно водата, се прецежда още веднъж през парче чиста марля.

От тази вода се пие по 1 ч. ч. сутрин, обед и вечер – общо 750 мл, в продължение на 3 месеца. Това гарантира с 20 до 30 % намаляване на болките. Почива се 1 месец, след което процедурата отново се повтаря 3 месеца.
След като направил втория курс, болките на Тодор Димитров напълно изчезнали и той започнал да се движи спокойно, като спрял обезболяващите. „Просто е нужно търпение и системно прилагане на лечението” – казва днес той.

Отделно всеки ден 2 кг небелени картофи се сваряват в 2 л вода. След което се изяждат заедно с обвивката им на три пъти през деня, замествайки с тях закуската, обяда и вечерята. Същественото в случая е те да се консумират без никакво допълнително овкусяване – нито сол, нито олио или нещо друго. Тази диета гарантира също изцеление от страшната болест, която иначе неизбежно вкарва заболелите от нея в инвалидната количка.
Тодор Димитров препоръчва още една рецепта, която е подходяща за всички видове артрити.

В 10 л вода се слагат 2 шепи гасена вар, 2 шепи дървесна пепел, 2 шепи медицинска сяра (от аптеката) и 2 шепи морска сол. Течността се загрява, докато достигне температура, която може да се понесе от болния. В нея той накисва краката си (стъпалата) и ръцете до китките. Стои така, докато водата изстине. След това изплаква леко крайниците си, намазва ги със свинска мас и нахлузва отгоре чорапи (върху ръцете може да сложат и ръкавици). Така прекарва нощта. Тези процедури се правят 20 пъти, а разтворът може да се използва до 5 пъти, след което трябва да се приготви нов.


В категории: Здраве , Горещи новини